Friday, August 28, 2009

How do I store basil....?

...was my mission to find out. My basil plants are getting eaten up by slugs and aphids and I want to rescue what is left. HomeCooking showed some ideas and I followed the frozen one...
Blanch the basil leaves and put them whole in ice cube trays, fill with water or broth and put them in the freezer for a few hours.

When frozen, store the ice cubes in a freezer bag or freezer container for further use.

5 comments:

  1. Tolle Idee, aber ich glaub so einen Eiswürfelbehälter haben wir gar nicht mehr, nur immer Eiswürfelbeutel.

    ReplyDelete
  2. Sivie, Du kannst den Basilikum, nach dem blanchieren, trocknen und luftdicht in freezer bags verpacken und einfrieren.

    ReplyDelete
  3. Das ist mal ne coole Idee. Mein Basilikum wächst mir nämlich auch übers Haupt.

    ReplyDelete
  4. @Blumenmond: ja sozusagen...eine "coole" Idee :)

    ReplyDelete
  5. Ich mache duftend-würziges Basilikumöl, immer gleich 2 Liter, um über den Winter genug Vorrat zu haben. Gutes Olivenöl, trockene Basilikumblätter (keine grossen Stängel) - 30 min auf 60 -70 Grad erhitzen, abkühlen lassen, abseihen.

    ReplyDelete