Sunday, December 13, 2009

Panko Tilapia ....or a friend is cooking

My Kitchenroach friend visited me in Juneau and we wanted a healthy, fast fish dinner after a long day at work. This is what we came up with and it was wonderful!

We used frozen Tilapia, but you can use fresh. We put a wonderful Panko crust on top!

You will need for 2 persons:
  • 2 Tilapia filets
  • 1/2 cup Panko crumbs
  • 3 tablespoons butter, melted
  • 1 lemon -juiced
  • lemon zest from the lemon
  • 2 tablespoons horseradish
  • a little olive oil
  • salt and pepper
Spread a little olive oil in a baking dish. Place the Tilapia filets in the baking dish. Squeeze the lemon juice on top. Drizzle 1 tablespoon melted butter and little salt and pepper. Set aside.

In a mixing bowl place the Panko crumbs, the remaining melted butter, horseradish and zest from the lemon. Stir.
Place the Panko crumb mixture on top of the fish. Bake in 350 degree oven for 30 minutes.


EAT and ENJOY!

by Chef Cindy

8 comments:

  1. Thanks to you and Wikipedia I learned again: Panko Crumbs. Interesting. Self-grated bread including crust must do it in my kitchen, in the worst case even factory made fine breadcrumbs.

    I wish you and your Ranger a merry Christmas in your remote place, with lots of sunshine outside and inside of your house.
    Herzlich, Erich

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  2. Erich, vielen Dank fuer die lieben Wuensche. Der Ranger und ich wuenschen Dir und H. auch schoene Feiertage. And..natuerlich tun es auch die selbstgemachten bread crumbs.;)

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  3. Sieht klasse aus, ist eine Idee, die ich mir mal merken muss. Danke.

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  4. Ich liebe Panko - das ist ein wunderbares schnelles Gericht - danke und ich wünsche Dir ein Frohes Fest!

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  5. CherryBlossom: ich wuensch' Dir auch schoene Feiertage und geniesse den turkey von der Frau Mama!

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  6. Panko ist toll...das habe ich erst durch Stephs Blog entdeckt :-) Ich wünsche Dir ein frohes Weihnachtsfest und einen guten Rutsch ins Neue Jahr.

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  7. Isi: das muss ich gleich nachschauen bei Steph. Euch auch einen guten Rutsch!

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